13,5km training, verdwalen in Amsterdam

Vanmiddag liep ik mijn training voor de verandering in Amsterdam. Het Amsterdamse Bos om precies te zijn. Lopen in een andere omgeving bevalt me goed, dus ik probeer waar mogelijk (qua tijd en douchemogelijkheden) af en toe wat af te wisselen. Normaal gesproken kijk ik even op de kaart waar ik ongeveer heen wil en gaat het prima. Vandaag liet mijn richtingsgevoel me, voor het eerst, compleet in de steek.

Ik had bedacht om 3x2000m op tempo te doen met tussendoor steeds een kilometer waarbij ik niet al teveel snelheid verminderde en toch herstelde. De eerste 2x2000m ging prima en ik liep een aardig tempo, net iets boven de 15km/h. Vervolgens wilde ik langzaam weer terug naar het begin van de bosbaan, waar ik gestart was, om zo terug te lopen naar het VU Sportcentrum, waar ik mijn spullen had liggen en kon douchen.

Ik liep echter compleet de verkeerde kan op, en kwam weer op hetzelfde punt uit als waar ik eerder al gelopen had. Voor mijn gevoel moest ik de ene kant op maar uiteindelijk bleek dat dit echt precies de verkeerde kant was. Ik heb sommige stukken uiteindelijk drie keer gelopen, zelfs zonder dat ik het door had! Dat gebeurt me normaal echt nooit!

Uiteindelijk heb ik de bordjes naar Amsterdam gevolgd, wat nog 6,4km was toen ik de eerste tegenkwam. Net binnen het uur was ik terug bij de VU, met wat meer kilometers in de benen dan de bedoeling was.

Nu blijkt zelfs dat er hardlooproutes zijn uitgezet in het Amsterdamse Bos (5, 10 en 21km) die ik gewoon had kunnen volgen. Dat ga ik volgende keer dus maar eens doen: dit was geen succes! Al heb ik uiteindelijk wel lekker gelopen (14,2km/h gemiddeld). We had ik wat last van een “stijf” rechteronderbeen, net naast het bot van mijn scheenbeen. Erg irritant gevoel dat pas na 8km weg was. Hopen dat het eenmalig was!

Morgen pak ik waarschijnlijk het 10km rondje door het Amsterdamse Bos. Als ik me erg goed voel ga ik zelfs voor een lange duurloop en wordt het de 21km. We zullen zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *