“Trainingsweekend” Renesse

Afgelopen weekend ben ik met twee vrienden in Renesse geweest. In Renesse heeft Pinksteren een speciale betekenis: het dorp wordt overspoeld door feestende Duitsers. Vorig jaar waren we hier voor het eerst geweest en dat was dermate goed bevallen dat we ook dit jaar wel wilde gaan. Er wordt vooral veel gedronken en slap (Duits) geouwehoerd. De rest van de tijd lig je in de zon, braad je vlees op de BBQ en slaap je. Gek genoeg kwam ik zowel zaterdag- als zondagochtend geen andere hardlopers tegen. Ik denk dat de trainingen meer “damage control” waren dan dat ik dit weekend ook maar iets ben opgeschoten met mijn conditie/snelheid..

Zaterdagochtend werd ik wakker met een lichte hoofdpijn. Maar na het douchen en wat eten wilde ik toch wel even gaan hardlopen, je zit tenslotte niet elke dag in de duinen en aan zee: een mooie kans voor wat afwisseling in de training! Om 12:00 was ik zover dat ik kon gaan lopen. Vertrokken zonder een snelheidsdoel met het idee om een ruim uur te gaan lopen. De heenweg heb ik over een schelpenpad door de duinen gelopen, met af en toe verraderlijk steile hellingen (+10%) erin. Na een kilometer of 6 besloot ik om de eerstvolgende strandopgang te pakken en terug te lopen over het strand. Dat bleek pas na 2,5km te zijn. De terugweg was echter een stuk korter doordat er geen bochten gemaakt hoefde te worden.

Het lopen op het strand viel aardig tegen, ik werd behoorlijk afgeremd door de ondergrond, ook als ik vlak langs het water liep. De wind en de zeelucht waren erg lekker maar voor het tempo hoefde ik het niet te doen. Na een ruim uur zat er 15km op en kwam ik weer terug bij het huisje. Lekker gelopen maar wel vermoeide bovenbenen door het zand. Gek genoeg is de hartslaggrafiek behoorlijk aflopend naar het einde toe, dat heb ik niet eerder gehad. Waarschijnlijk toch een gevalletje lichte kater..

Zondagochtend was ik wederom als eerste wakker en ben ik eigenlijk meteen vertrokken voor een kort rondje. Het begon aardig warm te worden en de zon zorgde ervoor dat het zweet al na de warming-up begon te stromen. Ik besloot dit keer rechtsaf te gaan en daar het strand op te lopen, waar het zand een stuk minder beloopbaar bleek. Bij de eerste de beste opgang ging ik het strand weer af om over het asfalt nog 7,5km vol te maken, waarna ik uiteindelijk op 9km uitkwam. Prima!

Al met al een super weekend gehad! Het hardlopen een beetje op de achtergrond maar dat is af en toe ook best wel eens lekker! Vandaag (nog) een rustdag en woensdag maar eens aan de gang met een lekkere tempoloop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *