10km training, vroeg!

Vanmorgen ging de wekker om 6:15 voor een 10km training. Omdat ik vanmiddag en vanavond geen tijd heb om te lopen had ik besloten om voor de verandering een keer ‘s ochtends te gaan. Een paar jaar terug ging ik regelmatig na mijn ochtendkrantenwijk direct hardlopen en dat was erg lekker. Sindsdien loop ik eigenlijk bijna altijd aan het eind van de middag/begin van de avond met soms een ochtendloop rond een uur of 10:00.

Het was weer even wennen maar wel lekker! De relatieve stilte – je zit natuurlijk in de stad – en frisheid (het regende een klein beetje) waren fijn! De beenspieren wilde nog niet echt na de verzuring die ik zaterdag had doorgemaakt maar al met al ging het goed. Met precies 14km/h was ik in 43:00 klaar.

Ik merkte wel dat ik moeite had om mijn hartslag omhoog te krijgen. Het is even afwachten of dit door de vermoeidheid in de benen kwam of door het tijdstip: pas aan het eind kon ik weer wat extra gas geven. Laatste kilometer liep ik weer netjes 15km/h en was mijn hartslag boven de 160 uitgestegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *