Vandaag rustdag, morgen 10k PR aanvallen!

Vandaag had ik, na de maximaaltest en de aansluitende korte training, een rustdagje voor mezelf ingebouwd. Voornamelijk zitten leren voor een examen projectmanagement dat ik vanavond moest maken. Allemaal goed gegaan dus nu kan de blik op morgen gefocust worden: de Golden Ten in Delft!

Inmiddels ruim 3 weken geleden liep ik mijn eerste 10km onder de 40:00 (15,0km/h). Een grens waar ik eigenlijk al een paar jaar op aan het hopen was maar waar ik nooit hard genoeg voor getraind had. En dit jaar liep ik het ineens al na een maand training! Morgen ga ik maar eens kijken of er nog wat meer in zit en of ik iets van de 39:53 af kan schaven. Het zal niet met minuten gaan maar een paar seconde moet halen zijn!

Het plan is in elk geval om weg te gaan op tussen de 3:55 en 3:59 min/km (15,3 tot 15,1km/h).

Op die manier zou ik 10 tot 50 seconde moeten kunnen pakken op mijn PR. We gaan het zien! Morgenavond uiteraard een verslagje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *