Morgen maximaaltest

Morgen heb ik op de VU een maximaaltest bij de Faculteit Bewegingswetenschappen. In de eerste plaats wil ik graag weten wat mijn maximale hartslag is. Op die manier kan ik aan de hand van hartslagzones gaan trainen en/of in elk geval beter inschatten “hoe hard ik het gas intrap” als ik aan het sporten ben. Handig om te weten tijdens wedstrijden en trainingen!

Daarnaast wordt er sowieso een VO2max test gedaan. Met een VO2max test wordt er gekeken hoeveel zuurstof je lichaam maximaal op kan nemen per kilogram lichaamsgewicht, per minuut. Het geeft een goede indicatie van je conditie en de effectiviteit van de verbranding van vetten en koolhydraten als de brandstof voor je spieren. Hierbij geldt: hoger is beter. Op internet vond ik de volgende tabel welke een indicatie van “goed of slecht” zou kunnen geven voor de resultaten van morgen:

Ik mag toch hopen dat ik in elk geval bovengemiddeld ga presteren maar ik reken er eigenlijk wel op dat ik >52 moet kunnen halen. Morgen even na 14:00 weet ik het!

Oja, zo ziet het er uit..

Kan niet wachten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *