23km training, 14km/h

De training van vandaag, door de motregen maar met een lekkere temperatuur, was lang maar relatief rustig. Ik was dan ook erg verbaasd dat ik met een hartslag onder de 160 (mijn “target” waarop ik wegging, om mezelf niet zoek te lopen) een keurige 14km/h kon lopen: een paar weken terug moest ik daar aardig moeite voor doen en dat was dan op kortere afstanden! Hoewel ik weg ging met een 17km rondje in mijn hoofd werd het iets langer..

Met mijn grote mond had ik vanmorgen op het forum van Tweakers, in het hardlooptopic, geroepen dat ik over een week, tijdens de Heuvelrugloop, zo’n 14km/h wilde lopen. Toen ik vandaag merkte dat ik, zonder mijn hartslag boven de 160 te laten komen, daadwerkelijk al 14km/h kon lopen wilde ik weten of ik dat 20+km vol zou kunnen houden. In plaats van een bochtje naar links besloot ik op 16km dus om een bochtje naar rechts te maken en nog 6km aan de training vast te plakken. Dat ging eigenlijk zonder problemen! Ondanks dat ik in het laatste stuk een grindpad had en twee keer moest oversteken was de 14km/h goed vast te houden zonder dat mijn hartslag verder opliep. Fijn om te merken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *