Nieuwe schoenen en pedalen!

Aangezien ik op de fiets rij waar mijn vader een jaar of 20 geleden de trotse eigenaar van werd zijn sommige aspecten van de fiets wat verouderd. Vandaag heb ik een kleine, hopelijk future-proof, upgrade gedaan!

Zowel een Shimano schoen (R-086) als pedaal (R-540), ter vervanging van een oud paar hardloopschoenen en metalen “toeclip” pedalen met dito leren bandje (dat ik absoluut niet vast durfde te maken). Wat dat betreft ga ik er natuurlijk sowieso op vooruit!

De pedalen losmaken was nog een aardig karwei (waarschijnlijk omdat die ook al 20 jaar vastzaten) maar uiteindelijk heb ik ze los gekregen met behulp van deze tips.

Pedalen naar voren, sleutel naar achteren en de sleutel naar beneden duwen. […] Ketting altijd op het buitenblad leggen! 

Na een uurtje wrikken, kruipolie spuiten (in laten werken) en opnieuw proberen had ik beide pedalen los en kon de nieuwe set erop. 

Zelfs als ik er geen steek harder van ga rijden is het in elk geval een wat eleganter gezicht..!

Zaterdag de Giro toertocht in Utrecht ermee rijden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *