Dolf Jansen – Altijd Verder (boek)

Afgelopen maart kreeg ik tijdens onze wintersport het boek Altijd Verder van mijn moeder. Per toeval was ze op een signeersessie van Dolf terechtgekomen en had een exemplaar voor mij meegenomen. Boekenwurm als ik ben had ik ‘m op 1 mei uit..

Dolf Jansen - Altijd Verder (boek)

In het boek vertelt Dolf over zijn (wat mij betreft imposante!) hardloopcarrière waarbij het vooral erg leuk is om te lezen dat het voor hem ook een “bezigheid tussen de bedrijven door is”. Tussen zijn werk, reizen en verplichtingen door elke keer weer een gaatje zoeken om te kunnen lopen. En natuurlijk zorgen dat die tijd ook daadwerkelijk vindt.

Als je wat loopjes gedaan hebt in Nederland (en daarbuiten) dan gaan veel verhalen je bekend voorkomen, op een leuke manier. Lange rechte stukken langs een rivier of kanaal waar geen eind aan lijkt te komen; de gekte rond gadgets, kleding en voeding; de voorbereidingen voor de loopjes en de berekeningen met eind- en tussentijden die door je hoofd gaan tijdens trainingen en evenementen.

Een aanrader voor iedereen die van hardlopen houdt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *