17km training, warm!

Vandaag express wat eerder gaan lopen dan anders (ik loop eigenlijk altijd aan het einde van de middag) vanwege de voorspelde temperaturen. Op tijd opgestaan om te eten en toen om 10:15 met de auto naar het bos gereden. Na een korte warming up (warm worden was geen probleem) en strekken weggegaan voor een rondje van (ongeveer) 16km. Met 16km zou ik mijn doelstelling om deze week 40km te lopen halen.

Ik had bedacht om ongeveer tussen de 4:10 en de 4:30 min/km te lopen, afhankelijk van hoe het zou gaan. In het begin was dit goed vol te houden maar later moest ik toch echt het tempo wat laten zakken (terwijl mijn hartslag mooi constant bleef). Uiteindelijk 4:16 min/km gelopen dus dat was prima! Het lopen voelde wel weer een beetje zwaar aan, niet zo soepel als ik zou willen. De bedoeling voor dit weekend (koninginnedag) is om helemaal niet hard te lopen dus er zitten nu in elk geval 4 rustdagen in. Hoewel rust natuurlijk relatief is.. Of vanavond en morgen m’n conditie ten goede zullen komen valt te bezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *